Materiaal

Kan hier nog een kort intro tekstje komen over deze pagina?

Hout

Bij de meeste ontwerpen vormt hout de basis, dat kan gerecycled hout zijn afkomstig uit b.v. oude pakhuizen maar ik heb ook mooie grote voorraad aan inlands hout lokaal verkregen zoals essen, beuken, plataan esdoorn, kers, taxus, eiken, lijsterbes, appel, pruim, iep, etc.

Van al dat hout weet ik de oorsprong, sommige bomen zijn geveld door stormschade anderen door ziekte of omdat ze ruimte moesten maken voor b.v. bouwplannen. Al deze bomen zijn verzaagd tot planken die hier onder eigen beheer liggen te drogen totdat ze verwerkt kunnen worden in een bijzonder meubel met een verhaal.

Staal

Naast hout wordt er ook met staal gewerkt in de vorm van constructies voor tafels en kasten of plaatwerk voor zichtwerk bij keukens. Oude zinken dakgoten worden weer verwerkt in buiten bekleding voor tiny huisjes of schuttingen, koperen waterleiding worden omgetoverd in deurgrepen.

Staal is een erg leuke aanvulling in het ontwerp voor verschillende meubelen/tiny huysjes.

Beton

Sinds 2015 maak ik ook aanrechtbladen, tafelbladen en vensterbanken van design beton. Gemaakt met een uniek eigen recept waardoor je een super mooi strak en heel compact uiterlijk krijgt. Voordelen van beton zijn onder andere het stoere uiterlijk en dat het onverwoestbaar is, een nadeel is vaak het gewicht…

Dus wil je wel de looks maar niet het gewicht, dan raad ik beton cire aan. Een bijkomend voordeel van dit unieke product is dat er veel meer leven in het materiaal zit. Beton is super strak en egaal van kleur, in beton cire zie je veel lichte kleur schakeringen en bewegingen van het aanbrengen. Ook is voor dit product een uniek eigen recept ontwikkeld. De “beton” laag is uiteindelijk maar 2 tot 5 mm dik en kan ook makkelijk op locatie verwerkt worden zodat je aanrechtbladen voor hoek keukens of vensterbanken uit één stuk kunt maken!

Heere's Huys

Erik Heere
D.s. Schuilingstraat 7
9078 WD Oudebildtzijl

06 423 815 78
erik@heereshuys.nl

Heere's Socials

Heere's klanten

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat!"

- Voornaam klant

Heere's Huys | Disclaimer | Voorwaarden | Privacy verklaring