Erik Heere

De man achter Heere’s Huys is Erik Heere (1979).

In 2006 ben ik met Heere’s Huys begonnen, vers afgestudeerd aan het hout en meubileringscollege te Amsterdam. Teruggekeerd naar de roots in Friesland en neergestreken nabij de Waddenzee kust in Oudebildtzijl.

Mijn werkplaats is een van de de oudste en grootste Aardappelbroeihokken uit de regio, gesitueerd in een prachtige oude fruitboomgaard op een steenworp afstand van het prachtige wad. Inmiddels is de werkplaats voorzien van genoeg zonnepanelen om co2 neutraal mooie meubels te kunnen produceren.

Mijn werk draait om plezier hebben in wat ik doe op een zo duurzaam mogelijke manier. Ik werk daarom alleen maar met inlands of gerecycled hout.

De passie voor creeëren deel ik graag met andere makers en dat uit zich in het opzetten van samenwerkings projecten.

Sinds 2013 ben ik een erkend leerbedrijf voor jonge meubelmakers en creatieve vakmensen.

In 2014 heb ik samen met drie andere vormgevers Farsk design opgericht. Dit platform was bedoeld om lokale vormgevers en kunstenaars een plek te bieden om hun unieke Friese design te verkopen. Alles is duurzaam en met de hand gemaakt.

In 2017 heb ik het project “Stormhout” opgezet met een collectief van houtbewerkers. We hebben omgewaaide bomen van een grote storm gered van de shredder en deze omgetoverd tot mooie meubels en kunstwerken. Dit project ging gepaard met een educatieve expositie in het Fries Natuurmuseum.

Niet hout gerelateerd maar wel in de geest van “mooie dingen maken” is een ander leuk project waar ik sinds een paar jaar aan werk, namelijk een micro bierbrouwerij. Samen opgezet met de eigenaar van het lokale eetcafé in ons dorp Ouwe syl. Hier ontwikkelen we verschillende bieren die je kunt proeven bij Eetcafé Het Graauwe Paard in Oudebildtzijl.

En op dit moment ben ik bezig met een nieuw project genaamd “vreemde vogels“, een samenwerking met oud stagiaire Roos Idzinga. We ontwerpen en maken unieke high-end meubels in kleine series, binnenkort beschikbaar in het koophuys op deze site.

Met andere woorden ben ik altijd wel met iets bezig. Mijn hoofd stroomt over van leuke ideeen en die deel ik graag met je!

Heere's Huys

Erik Heere
D.s. Schuilingstraat 7
9078 WD Oudebildtzijl

06 423 815 78
erik@heereshuys.nl

Heere's Socials

Heere's klanten

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat!"

- Voornaam klant

Heere's Huys | Disclaimer | Voorwaarden | Privacy verklaring